Op een zomerse dinsdag ochtend in 1995 werd ik thuis in Roden geboren. De verloskundige, Corrie van Geel (zie historie) was nét optijd binnen om mij aan te pakken. Mijn naam is Irene Hölscher en als kind was ik ervan overtuigd dat ik chirurg zou worden. Toen ik wat ouder was werd dit plan bijgesteld, omdat ik wel graag met mensen wilde werken, maar het liefst rondom iets positiefs. Mijn moeder stelde verloskunde voor, iets waar ik tot dan toe nog nooit aan had gedacht. Na het bezoeken van een beroepenmarkt op de middelbare school was ik om en ik verruilde geschiedenis voor scheikunde om toegelaten te kunnen worden op de opleiding.

Toen ik in 2014 in Groningen begon aan de opleiding tot verloskundige was al snel duidelijk dat het een brug te ver was. Ik ben gestopt om eerst een jaar als ski-juf in Oostenrijk te werken en vervolgens mijn propedeuse te halen voor een IT studie.

In 2017 begon ik opnieuw aan de opleiding verloskunde, dit maal in Rotterdam. Vier jaar later studeerde ik af en niks is leuker dan dat ik nu als verloskundige in mijn eigen geboortedorp mag werken!