Tijdens de zwangerschap zullen we het met jullie hebben over borst- en flesvoeding zodat jullie een weloverwogen keuze kunnen maken.

Borstvoeding

De samenstelling van moedermelk is uniek en zit vol antistoffen. Er zitten veel voordelen aan borstvoeding voor zowel kind als moeder. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om de eerste zes maanden exclusief borstvoeding te geven (of afgekolfde moedermelk via de fles) en daarna in combinatie met bijvoeding tot de leeftijd van 2 jaar als het lukt. Het geven van borstvoeding is in sommige gevallen een investering, hierbij krijg je begeleiding van de kraamverzorgster en wij denken ook graag mee. Soms schakelen we een lactatiekundige in bij (uitgebreidere) borstvoedingsmoeilijkheden.  Roxane Liewes van babypraktijk Noord geeft ook de voorlichtingsavond over borstvoeding bij ons op de praktijk.

Klik hier voor meer betrouwbare informatie over borstvoeding/moedermelk.

Kunstvoeding

Het kan zijn dat je geen borstvoeding wil of kan geven, dan is kunstvoeding natuurlijk ook een goede voeding voor de baby. Mochten jullie kiezen voor kunstvoeding zullen we daarbij ook ondersteunen en meedenken. Soms is het even zoeken welk merk fles en soort speen fijn is voor jullie baby.

Klik hier voor meer betrouwbare informatie over kunstvoeding.