De eerste zes weken na de bevalling ben je kraamvrouw. Je mag ons daarom altijd nog bellen om vragen te stellen. Wij denken graag met je mee. Ook als je op emotioneel vlak ergens tegen aanloopt kan je ons bereiken. Voor sommige dingen zullen we je verwijzen naar het consultatiebureau of de huisarts, als we denken dat zij je beter kunnen helpen.

Wij bieden ongeveer zes weken na de bevalling een nacontrole aan. Dit is een afspraak bij ons op de praktijk. Hierbij hebben we een aantal standaard dingen die we bespreken zoals: hoe het nu met je gaat, fysiek herstel, anticonceptie, terugblik op de bevalling en hoe het met de baby gaat. Soms controleren we of de wond goed genezen is of doen we een vingerprik voor je ijzergehalte.

Een nacontrole is niet verplicht, wij laten jullie er vrij in om deze bij ons in te plannen. Dit kan via de assistente. We raden het wel echt aan om een nacontrole in te plannen als je nog lichamelijke ongemakken hebt, je sombere gedachtes hebt of vervelend op de bevalling terug kijkt.