Bij ons in de praktijk kun je ook terecht voor het plaatsen en/of verwijderen van een spiraal. Een spiraaltje is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie en goed te combineren met het geven van borstvoeding.

Er zijn twee verschillende soorten spiralen: de hormoonspiraal en de koperspiraal (vrij van hormonen). Voordat we een spiraal gaan plaatsen, is het goed om te kijken welk soort spiraaltje het beste bij jou past. Hiervoor kun je contact opnemen met de praktijk via ons vaste nummer. 
Ben je net bevallen? Dan plaatsen we een spiraal na 10-12 weken. Indien je nog nooit bent bevallen dan plaatsen we het spiraaltje bij voorkeur tijdens de menstruatie. Hierbij is de baarmoedermond al een beetje open en dat maakt de plaatsing gemakkelijker. 
De plaatsing van de spiraal wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. De kosten voor de gekozen spiraal worden soms vergoedt door een aanvullende verzekering. Bij twijfel kun je altijd jouw polis checken bij de zorgverzekeraar. Tot 21 jaar vallen alle anticonceptiemiddelen onder de basisverzekering.