Iben Elise Boonstra en ik werk sinds april 2014 met veel plezier als verloskundige bij Ma Lune, eerst als waarnemend verloskundige. In 2015 heb ik mijn echo-diploma gehaald en sinds 2017 ben ik toegetreden tot de maatschap.

De eerste negen jaar van mijn leven heb ik in een klein dorpje boven in Friesland gewoond, toentertijd was hier nog geen verloskundige maar deed de huisarts zelf nog de zwangerschapscontroles en bevallingen. Doordat mijn zusje zes jaar jonger is en ik vaak meeging naar het spreekuur, dacht ik dat dit iets was wat de huisarts altijd deed. Hierdoor was ‘verloskundige’ toen nog geen bekend beroep voor mij. Als kind wilde ik altijd juf of zuster worden. In de bovenbouw van de HAVO kwam ik erachter dat ik verloskundige wilde worden, doordat ik naar een voorlichting ging over verloskunde. Ik was erg enthousiast. Hierna had ik allemaal informatie opgezocht over het vak en ik had me meteen ingeschreven voor de opleiding. Het was alleen nog een kwestie van toegelaten worden, aangezien er meerdere selectierondes waren. Gelukkig werd ik meteen toegelaten en de zomer voordat de opleiding begon had ik alle studieboeken al tientallen keren doorgebladerd, ik kon niet wachten!

In november 2019 ben ik zelf moeder geworden van onze dochter Femke. Ze liet even op zich wachten, want ik was 8 dagen over tijd toen ze zich aankondigde. Ik heb een vlotte thuisbevalling gehad, waarbij Femke in bad is geboren. Met een fijne begeleiding van Annet en Sanne. Een hele bijzondere ervaring om zelf mee te maken!
Ik merk dat ik de ervaring van het moeder worden en het moeder zijn ook weer meeneem in mijn werk, ik kan nu soms net even andere tips geven en sommige dingen begrijp ik nu nog wat beter dan dat ik eerder deed.

Mijn enthousiasme en passie voor mijn werk is alleen maar toegenomen de afgelopen jaren.