Er zijn enkele leuke cursussen te doen in de regio als voorbereiding op de bevalling. Je kunt kiezen voor een groepscursus of een training waarin je alleen of met je partner begeleid wordt. De volgende cursussen op een rijtje:

Zwangerschapsyoga NovaStrada (Roden)

De zwangerschapsyoga die wij geven, is gericht op liefdevol bewegen om zowel lichamelijk als geestelijk sterk en flexibel te blijven tijdens de zwangerschap. Je vermindert hierdoor spanningen, je spieren maak je soepel en sterk en het helpt je om de zwangerschap, bevalling en kraamtijd bewuster te beleven. Een belangrijk onderdeel van de lessen zijn de ademhalingsoefeningen, waar je tijdens de bevalling op terug kan vallen. Daarnaast worden er partnerlessen gegeven. Instappen kan op elk gewenst moment. De zwangerschapsyoga wordt gegeven op vrijdagavond van 18:45 tot 20:00 uur in een mooie ruimte en omgeving wat bijdraagt aan de prettige sfeer. Je kan je altijd aanmelden voor een gratis proefles. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op  Meer informatie.

Zwanger en Fit bij De Balans (Leek)

Blijf fit en actief tijdens je zwangerschap! Dit is een cursus waarin bewegen tijdens de zwangerschap onder deskundige leiding van een gespecialiseerd fysiotherapeute plaatsvindt. Meer informatie.

ZwangerFit Leek (Leek)

Dit is een eigentijdse zwangerschapscursus voor actieve vrouwen tijdens en na hun zwangerschap. De cursus bestaat uit een pakket van tien lessen op de dinsdagavond van 19:30 tot 21:00. Iedere les bestaat uit een half uur theorie en een uur actief bewegen waarbij gebruik gemaakt wordt van fitnessapparatuur en klein oefenmateriaal. De aandacht ligt vooral op de coördinatie, stabilisatie, conditie en spierversterking. Tijdens de theorie komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op je zwangerschap, bevalling en de periode na je bevalling. Deze cursus wordt gegeven door Ilka Vennema, fysiotherapeute en NVFB-ZwangerFit docente. Meer informatie.

Samen Bevallen (Roden)

Dit is een cursus die je samen met je partner volgt. In de weken voor de bevalling ga je in een groepje samen nadenken, praten en ervaringen uitwisselen. Marion Booij, cursusleidster in Roden geeft informatie over: het verloop van de zwangerschap, veranderingen in je lijf en hoe je daarmee om kan gaan. Dit gaat ze in op mogelijke ondersteuning door de partner: massage, ontspanningsoefeningen e.d. Als verloskundige merken we direct dat een stel deze cursus heeft gedaan door de aandachtigheid waarmee de aanstaande vader aanwezig is. Deze cursus kan ook als korte cursus bij jullie thuis gegevens worden. Meer informatie.

O wee zwangerschapscursus van Kraamzorg Het Groene Kruis (Groningen)

De O Wee! zwangerschapscursus helpt je bij de voorbereiding op je bevalling en de komst van jullie kindje. De cursus volg je vanaf de 27ste week van je zwangerschap. Samen met een zwangerschapsdocente van Kraamzorg het Groene Kruis behandel je de volgende onderwerpen:

  • zitten, liggen, staan, lopen, bewegen en ontspannen terwijl je zwanger bent
  • bekkenbodem- en rugspieren
  • zwangerschapskwaaltjes
  • bevalling
  • kraamtijd
  • rol van de partner

De zwangerschapscursus O Wee! bestaat uit zes lessen: vijf tijdens de zwangerschap en de zesde een aantal weken nadat je bent bevallen. Klik hier voor meer informatie.

Zwangerschapszwemmen Molenduinbad (Norg)

Zwangerschapszwemmen wordt in een cursus van 8 lessen aangeboden. Zwemmen is een ideale activiteit tijdens de zwangerschap. Door de gewichtloosheid in het water is zwemmen heerlijk om te doen. Vaak kan er tot het einde van de zwangerschap gezwommen worden. Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan conditionele vormen en er worden oefeningen gedaan om de spieren te versterken. Daarnaast is er veel ruimte voor ontspanning. Meer informatie.

Zwangerschapszwemmen Nienoord (Leek)

Zwemmen tijdens de zwangerschap is prettig en gezond van de eerste tot en met de laatste maand. Zwangerschapszwemmen in Zwemkasteel Nienoord is een combinatie van inspanning en ontspanning. Je leert te ontspannen door bewust te worden van je houding en ademhaling. Daarnaast wordt gewerkt aan de conditie om fit te blijven, wat goed is voor de spieren, gewrichten en bloedcirculatie. Naast de positieve invloed op je lichaam en conditie is zwangerschapszwemmen ook een plek waar je gezellig ervaringen kan delen met andere aanstaande moeders. Meer informatie.