Er zijn enkele leuke cursussen te doen in de regio als voorbereiding op de bevalling. Je kunt kiezen voor een groepscursus of een training waarin je alleen of met je partner begeleid wordt. De volgende cursussen op een rijtje:

Zwangerschapsyoga NovaStrada (Roden)

De zwangerschapsyoga die wij geven, is gericht op liefdevol bewegen om zowel lichamelijk als geestelijk sterk en flexibel te blijven tijdens de zwangerschap. Je vermindert hierdoor spanningen, je spieren maak je soepel en sterk en het helpt je om de zwangerschap, bevalling en kraamtijd bewuster te beleven. Een belangrijk onderdeel van de lessen zijn de ademhalingsoefeningen, waar je tijdens de bevalling op terug kan vallen. Daarnaast worden er partnerlessen gegeven. Instappen kan op elk gewenst moment. De zwangerschapsyoga wordt gegeven op vrijdagavond van 18:45 tot 20:00 uur in een mooie ruimte en omgeving wat bijdraagt aan de prettige sfeer. Je kan je altijd aanmelden voor een gratis proefles. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op  Meer informatie.

Zwangerschapsyoga  van Myrinne Jordaan (Nietap)

Dit is een cursus waarin je leert aandachtig te ontspannen. Door bewust te zijn van de in- en uitademing in je lichaam kun je richting geven aan je adem naar een bepaald gebied in je lichaam. Zo kan het goede ondersteuning bieden tijdens de bevalling. Myrinne Jordaan geeft wekelijks cursussen op dinsdag van 11:00-12:00 uur en op woensdagavond van 19:00-20:00 uur in Nietap. Na de cursus heb je nog de mogelijkheid 2 lessen met je partner te volgen. Naast informatie leer je als partner massagevaardigheden toe te passen die het opvangen van weeën kunnen verlichten. Meer informatie.

ZwangerFit/pilates bij De Balans (Leek)

Dit is een cursus waarin bewegen tijdens de zwangerschap onder deskundige leiding van een gespecialiseerd fysiotherapeute, Iben Oldenburger, plaatsvindt. Het draait hier om het vinden van de balans tussen belasting en belastbaarheid, zodat je als zwangere zo fit mogelijk de bevalling ingaat en zolang mogelijk aan het arbeidsproces kunt blijven deelnemen. Door middel van onbelaste Pilates-mat-oefeningen speciaal voor zwangeren, leer je die balans opnieuw te vinden en sneller te hervinden na de bevalling. Met Pilates train je met name de dwarse buikspier die zo belangrijk is voor de stabiliteit van bekken en lage rug. Meer informatie.

ZwangerFit Leek (Leek)

Dit is een eigentijdse zwangerschapscursus voor actieve vrouwen tijdens en na hun zwangerschap. De cursus bestaat uit een pakket van tien lessen op de dinsdagavond van 19:30 tot 21:00. Iedere les bestaat uit een half uur theorie en een uur actief bewegen waarbij gebruik gemaakt wordt van fitnessapparatuur en klein oefenmateriaal. De aandacht ligt vooral op de coördinatie, stabilisatie, conditie en spierversterking. Tijdens de theorie komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op je zwangerschap, bevalling en de periode na je bevalling. Deze cursus wordt gegeven door Ilka Vennema, fysiotherapeute en NVFB-ZwangerFit docente. Meer informatie.

Samen Bevallen (Roden)

Dit is een cursus die je samen met je partner volgt. In de weken voor de bevalling ga je in een groepje samen nadenken, praten en ervaringen uitwisselen. Marion Booij, cursusleidster in Roden geeft informatie over: het verloop van de zwangerschap, veranderingen in je lijf en hoe je daarmee om kan gaan. Dit gaat ze in op mogelijke ondersteuning door de partner: massage, ontspanningsoefeningen e.d. Als verloskundige merken we direct dat een stel deze cursus heeft gedaan door de aandachtigheid waarmee de aanstaande vader aanwezig is. Deze cursus kan ook als korte cursus bij jullie thuis gegevens worden. Meer informatie.

Gezond en fit zwanger van Icare (Assen)

Tijdens deze cursus krijg je voorlichting over de zwangerschap en de bevalling in combinatie met bewegen en oefenen. Ook oefen je technieken voor de opvang van weeën en pershoudingen. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur en 1 partneravond van 2 uur vóór de bevalling, na de bevalling zijn er nog 2 bijeenkomsten. Meer informatie.

Zwangerschapszwemmen Molenduinbad (Norg)

Zwangerschapszwemmen wordt in een cursus van 8 lessen aangeboden. Zwemmen is een ideale activiteit tijdens de zwangerschap. Door de gewichtloosheid in het water is zwemmen heerlijk om te doen. Vaak kan er tot het einde van de zwangerschap gezwommen worden. Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan conditionele vormen en er worden oefeningen gedaan om de spieren te versterken. Daarnaast is er veel ruimte voor ontspanning. Meer informatie.

Zwangerschapszwemmen Nienoord (Leek)

Zwemmen tijdens de zwangerschap is prettig en gezond van de eerste tot en met de laatste maand. Zwangerschapszwemmen in Zwemkasteel Nienoord is een combinatie van inspanning en ontspanning. Je leert te ontspannen door bewust te worden van je houding en ademhaling. Daarnaast wordt gewerkt aan de conditie om fit te blijven, wat goed is voor de spieren, gewrichten en bloedcirculatie. Naast de positieve invloed op je lichaam en conditie is zwangerschapszwemmen ook een plek waar je gezellig ervaringen kan delen met andere aanstaande moeders. Meer informatie.

Easily Born (Groningen)

Je leert ontspannen bevallen met zelfhypnose. Deze individuele begeleiding is bedoeld voor vrouwen die met meer zelfvertrouwen willen bevallen en/of tijdens de bevalling een betere controle over de pijn willen hebben. Hierdoor wordt de geboorte van jullie kind een mooie en fijne ervaring waar je met plezier aan terug denkt. Deze cursus wordt gegeven door Yvonne van Dam (hypnotherapeut) en zijn zes bijeenkomsten van drie kwartier. Meer informatie.

Haptonomie bij zwangerschap en geboorte (Nietap)

Haptonomische begeleiding tijdens de zwangerschap is erop gericht de vader te laten ontdekken hoe hij contact kan maken met het kindje in de moederschoot. Daarnaast kan de vader leren hoe hij zijn vrouw kan helpen bij het opvangen van weeën en het centreren van het kindje. Deze begeleiding wordt gegeven door Annet Alberding voor individuele ouderparen en omvat 4 á 5 bijeenkomsten in de Praktijk in Nietap. Meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *