Corona-update!

Jullie hebben het misschien in de media al gelezen: de coronamaatregelen worden weer wat versoepeld!

In onze regio zijn we nog aan het uitwerken hoe we dit vorm moeten gaan geven. De media is er helaas direct bovenop gedoken nadat de versoepelingen bekend werden gemaakt, terwijl we nog geen tijd hebben gehad om met alle betrokken partijen te overleggen (andere verloskundigenpraktijken, ziekenhuis, echocentra, kraamzorg etc). Dit overleg is belangrijk om zoveel mogelijk op dezelfde manier de zorg aan jullie te geven. Daarbij is het ook belangrijk om rustig uit te breiden om het risico op besmetting voor jullie en onszelf zo laag mogelijk te houden. Natuurlijk nemen we hierbij jullie wensen serieus!

Voor nu blijft gelden: kom niet naar het spreekuur als je verkouden of kortademig bent, als je hoest, of als je keelpijn of koorts hebt. Houd 1,5 meter afstand. Ga er verstandig mee om als je straks weer samen met je partner mag komen. Je partner mag uiteraard ook geen klachten hebben wanneer hij/zij meekomt.

Voor de zwangeren die maandag een afspraak hebben bij de verloskundige: bij de termijnecho in verloskundigenpraktijk, het counselinggesprek over prenatale screening en het gesprek over de bevalling mag je je partner meenemen. De echocentra zijn hun eigen richtlijnen aan het vormgeven, je hoort van hen wat er mogelijk is. Bij alle afspraken wordt jullie verzocht de 1,5 meter afstand te houden. Mocht dit niet mogelijk zijn in de wachtkamer, dan wordt je partner verzocht buiten te wachten en pas binnen te komen als wij je ophalen voor de controle. In de praktijken met kleine spreekkamers kan de partner in de verre hoek van de kamer plaatsnemen.

Dinsdag volgt na overleg met betrokken partijen het bericht over welke versoepelingen er ingevoerd worden. We verzoeken jullie te wachten op dit bericht en hier niet over te bellen of mailen met de praktijk.

Coöperatie Rondom Groningen

Klik hier voor de meest up-to-date informatie met betrekking tot het corona-beleid van de martini geboortegroep