Kraamzorg

Het is belangrijk om kraamzorg tijdig aan te vragen, het liefst voor de 16e week in de zwangerschap. Informeer voor de zekerheid bij je zorgverzekering of je kraamzorg zelf moet regelen of dat de verzekeringsmaatschappij dit voor je doet. Je kunt in alle gevallen zelf de keuze maken bij welk kraamcentrum jij je kraamzorg wilt regelen. Wij werken graag samen met Kraamzorg de Drie Provinciën, het Groene Kruis, Buurtzorg Kraamde Kraamvogel en Kraamzus.

Kraampakket

Of je nu in het ziekenhuis of thuis wilt bevallen, in beide situaties moet je vanaf 37 weken een kraampakket in huis hebben. Deze kun je aanvragen bij je eigen zorgverzekeraar.

Erkenning

Een man die niet getrouwd is met de moeder van zijn kind kan toch officieel het vaderschap op zich nemen. Dit wordt ook wel erkenning genoemd. Je kunt een kind erkennen bij de gemeente waar jullie ingeschreven staan. Dit kan vóór de geboorte, tijdens de aangifte van geboorte of op een later moment. Wij adviseren de erkenning te regelen tussen 20 en 28 weken zwangerschap. Indien jullie getrouwd zijn of er is sprake van geregistreerd partnerschap is de erkenning automatisch geregeld.

Klossen/ondersteek

Rond 36-37 weken zwangerschap willen we graag dat je je bed op klossen zet (bedhoogte 80 cm). Dit om een optimale werkhoogte te creëren voor  ons en de kraamverzorgster. Klossen kun je huren bij de Buurtzuster in Roden(voor zwangeren uit de gemeente Noordenveld) en bij Vegro in Leek (voor zwangeren uit de gemeente Leek). Een andere manier om je bed op te hogen mag natuurlijk ook.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *