Ben je nog niet zwanger, maar wil je dit wel graag worden? Dan kun je bij ons langskomen voor het kinderwensspreekuur. Met dit spreekuur helpen we je om je zwangerschap zo goed mogelijk te laten beginnen. Het is dus niet bedoeld voor paren bij wie het niet lukt om zwanger te raken. Als je problemen hebt om zwanger te worden, dan kun je bij je huisarts terecht. Die verwijst je naar een gynaecoloog.
Omdat wij dit een belangrijk onderdeel vinden van goede verloskundige zorg en de zorgverzekeraars dit niet vergoeden, bieden wij het kinderwensspreekuur aan op onze kosten.

Nadenken over je leefstijl

De periode voordat je zwanger wordt, heeft een grote invloed op je kans om zwanger te worden en op de gezondheid van je kind. Jouw leefstijl en die van je partner zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het is dus goed om daarover na te denken op het moment dat je zwanger wilt worden.

Vragenlijst invullen

Voordat je naar het spreekuur komt, vragen we jullie om samen een vragenlijst in te vullen van zwangerwijzer.nl. Aan het einde van de vragenlijst kun je de antwoorden naar jezelf sturen. Print die e-mail uit en neem je antwoorden mee naar het spreekuur.
Aan de hand van jullie antwoorden op de vragen uit deze lijst maken we een inschatting van eventuele risico’s voor de zwangerschap. Die risico’s bespreken we dan met jullie tijdens dit spreekuur.

Wat bespreken we?

Tijdens het spreekuur praten we onder meer over voeding, roken, alcoholgebruik, sporten, werk, medicijngebruik, aandoeningen in jullie familie en vruchtbaarheid. Stellen we een risicofactor vast? Dan kunnen we jullie verwijzen naar je huisarts, een gynaecoloog, een diëtiste of een andere specialist. Verder krijg je tijdens dit spreekuur informatie over foliumzuur, leefstijl, voedingsadviezen, bloedonderzoeken en onderzoeken bij het ongeboren kindje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *