We willen je allereerst met klem op het hart drukken om altijd te bellen als je ongerust bent. Het is niet de bedoeling dat je onnodig zorgen maakt. Bellen om te overleggen is nooit erg, het liefste tussen 9.00-22.00u. Ook moet je bellen wanneer je denkt dat de bevalling is begonnen vóór de 37 weken.

Als de vliezen breken

Indien het vruchtwater helder is (roze of geel, eventueel met witte vlokjes), willen we graag dat je het ons overdag op het bevallingsnummer laat weten.Probeer ‘s nachts gewoon nog even te slapen, het kan uren duren voordat de weeën pas beginnen. Dit om uitputting van je lichaam te voorkomen.Als het vruchtwater groen of donkerbruin is, moet je ons direct bellen. Dus ook ’s nachts!

Als je begint met weeën

Eerste kind

Bel ons als je regelmatige weeën hebt om de drie minuten die ongeveer een minuut aanhouden. Indien dit langer dan een uur het geval is, verwachten we dat de ontsluiting gaat beginnen. Je moet ook bellen als je twee uur lang weeën om de vijf minuten hebt.

Volgende kinderen

Vaak voel je zelf wel aan wanneer het zover is. Een richtlijn is een uur lang weeën om de vijf minuten. Heb je het idee dat het sneller gaat, bel ons gerust eerder.

Het verliezen van de slijmprop

In de laatste maand van je zwangerschap kun je bloederig slijmverlies (het verliezen van “de slijmprop”) hebben. Dit is normaal en je kunt gewoon afwachten, je hoeft ons hier niet over te bellen.

Veel bloedverlies

Bij helder rood bloedverlies, zoals de hoeveelheid van een menstruatie wel direct bellen! Richtlijn van teveel bloedverlies: een maandverband binnen een half uur vol/doorweekt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *