De plaats van je bevalling mag je zelf kiezen.
In de meeste gevallen verloopt een zwangerschap zonder problemen. Je kunt dan zelf kiezen waar je wil bevallen, thuis of poliklinisch in een ziekenhuis. In beide gevallen word je door één van ons begeleid.
De definitieve keuze maak je pas aan het einde van de zwangerschap. Zelfs tijdens de weeën kun je nog van gedachten veranderen. En als er een medische reden voor is, zorgen wij dat je tijdig in het ziekenhuis bent. Je kunt er dus op vertrouwen, dat waar je ook wilt bevallen, je altijd verzekerd bent van de beste verloskundige zorg.

Thuis bevallen

Een thuisbevalling heeft als voordeel dat de omgeving vertrouwd voor je is. Als je je prettig voelt, kun je beter ontspannen. Onderzoek heeft aangetoond dat daardoor ontsluiting en geboorte vlotter verlopen. Het nadeel kan zijn, dat in het geval de bevalling moeilijker verloopt dan verwacht, je alsnog naar het ziekenhuis moet.

Ziekenhuis bevalling (poliklinisch bevallen)

Soms voelt iemand zich veiliger in het ziekenhuis. En de plek waar een barende zich het meest veilig voelt, is vaak ook de plek is waar ze het beste kan bevallen.
In verband met de geografische bereikbaarheid, vooral tijdens de spits, hebben wij voorkeur voor het Martini Ziekenhuis. Wil je echt liever naar een ander ziekenhuis, maak dit dan bespreekbaar. Het nadeel van een poliklinische bevalling is dat je sowieso met weeën vervoerd moet worden.
En een poliklinische bevalling kost meer geld. Informeer dan tijdig bij je verzekering in hoeverre je een eigen bijdrage moet betalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *