Door omstandigheden en drukte kiezen we ervoor om voorlopig geen geplande echo’s in Nietap te maken bij Mia Stella. We verwijzen jullie dus voor het maken van een echo graag naar Vita of als daar geen ruimte is naar Echotoon. Beide in Groningen.

Termijnecho

Tussen de 10 en 12 weken van je zwangerschap wordt standaard een termijnecho gedaan. Hierbij wordt het kindje opgemeten van kruin tot stuit (CRL-meting). Aan de hand van deze meting kan bepaald worden hoe ver je zwanger bent en wanneer je precies uitgerekend bent. Deze echo kan gedaan worden door Angeliek, Annet of Elise bij Mia Stella.

De 20 weken echo

De 20-weken echo wordt ook wel structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd. Met de 20-weken echo wordt onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen en uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen van het kindje. Ook wordt gekeken of het kindje goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. Bij prenatale screening kun je hier meer over lezen. Deze echo wordt gedaan bij VITA.

Groei-echo

Een groeiecho is een echo rond 30 weken zwangerscha waarbij het kindje opgemeten wordt. Hierbij wordt de buikomvang, hoofdomvang en het botje van het bovenbeen opgemeten. Dit om te bepalen of het kindje goed groeit. Dit doen wij niet standaard maar alleen op indicatie. Deze kan gedaan worden bij Mia Stella.

Liggingsecho

Vanaf 36-37 weken zwangerschap is het van belang dat je baby met het hoofd naar beneden ligt. Dit is de beste ligging voor een natuurlijke bevalling. Mochten we twijfelen over de ligging van je kindje, zullen we een liggingsecho regelen. Dit kan gedaan worden bij Mia Stella.