Malune_shoot-22Volgens de cliënten ben ik een spontane, vlotte en rustig overkomende meid en daar kan ik me wel in vinden. Het is mijn streven om iedere zwangere een persoonlijke begeleiding te geven en deze dus af te stemmen naar jou behoefte aan verloskundige zorg. Je bent ten slotte maar een paar keer zwanger in je leven en het is fijn als je daar met een tevreden gevoel naar terug kan kijken.

Ik ben geboren op 28 juni 1979 in het ziekenhuis te Groningen omdat ik één van een tweeling ben, namelijk een tweelingbroer die 18 minuten na mij geboren werd. We zijn heel wat jaren de zwaarste tweeling van Nederland geweest; ik 3260 gram, mijn broer 4040 gram en dat bij 40+2 weken zwangerschap. De bevalling is ingeleid, omdat het geschatte gewicht van ons meer dan voldoende was voor een tweeling.
Sinds mijn 9e jaar (08-12-1988) woon ik in Tolbert/Leek. Al vanaf mijn 10e wist ik dat ik iets met baby’s wilde gaan doen. Gynaecologie vond ik een te lange studie en kraamverzorgende was volgens mijn inzicht als 10-jarige een beroep met teveel huishoudelijk werk. Dus bleef verloskundige over. Mijn hart stroomde over van enthousiasme in de jaren die verstreken door het inwinnen van informatie over het vak verloskunde. Ik kon niet wachten tot ik na mijn HAVO aangenomen zou worden. Helaas kwam ik de eerste keer niet door de loting en ben ik één jaar HBO-V gaan doen. Het jaar daarop kwam ik door de loting en ben ik na een sollicitatiegesprek en motivatiebrief toegelaten tot de opleiding. Aangezien ik meer een doener ben dan een denker, heb ik door mijn wilskracht de pittige opleiding in Rotterdam, toentertijd de SROV genaamd in het Sint Franciscus Gasthuis, op 03-07-‘03 afgerond. Direct vanaf de opleiding ben ik bij Ma Lune gaan werken.

Vol trots kan ik vertellen dat ik 04-03-2012 (40+6 weken) moeder ben geworden van een prachtige dochter Mila!! Na 7 uur ontsluitingsweeën en 40 minuten persen, ben ik thuis op de baarkruk in bad bevallen. Mila woog maar liefst 4740 gram en was 54 cm.
Mijn tweede trots, nog een prachtige dochter, Anouk is 24-12-2013 (39+5 weken) geboren. Zij kwam na 1,5 uur ontsluitingsweeën en 15 minuten persen, ook thuis in bad. Ze overtrof haar zus met 4800 gram en 55 cm.
Dit waren twee fantastische ervaringen en zeker een verrijking van mijn vak als verloskundige!

Verder maak ik echo’s op de praktijk in Nietap voor een termijnbepaling, diagnostiek bepaling bij vaginaal bloedverlies, ligging kind, ligging placenta en om de groei van het kindje te bepalen.

De leuke, gezellige en veelal nuchtere noordelingen van ons gebied maken het uitoefenen van mijn vak als een waardevolle invulling van mijn leven.
Geweldig dat ik zo’n belangrijke rol mag hebben in het geboren worden van elk wondertje!