In 1998 is de verloskundigenpraktijk opgericht. Sanne en een collega namen het over van een solo vroedvrouw Corrie van Geel. Eerst nog aan de Padkamp, in het voormalig gezondheidscentrum, en later vanuit Fitnesscentrum Roden.

De naam betekent “Mijn Maan”. De naam is bedacht door Sanne in de nachten waarin ze op pad was en alleen de maan zag waar ze heen ging. En ook alleen de maan zag van welk wondertje ze tevreden terugreed naar huis. Ze had het idee dat vooral de volle maan zorgde voor drukke nachten. Maar tot op de nacht van vandaag is dat niet wetenschappelijk bewezen. Ook staat de maan voor de vrouwelijke vruchtbaarheid. Het doorloopt vaak dezelfde cyclus.

Naast de dorpen Roden en Peize, waar Ma Lune mee begon, kwamen er steeds meer dorpen bij waarvan de huisartsen stopten met verloskunde. We verzorgen naast de dorpen Roden en Peize inmiddels ook Peizermade, Altena, Lieveren, Langelo, Norg, Eén, Eén-West, Veenhuizen, Foxwolde, Roderwolde, Nieuw-Roden, Nietap, Zevenhuizen, Jonkervaart, Leek, Tolbert, Midwolde en Lettelbert.

In de loop der jaren zijn er al een aantal collega’s gekomen en gegaan. Sinds 2003 werkt Sanne samen met Angeliek. Twee jaar later zijn ze in hun pand aan de Groene Zoom getrokken. De zwangeren vanuit de gemeente Leek kunnen al sinds 2004 bij Ma Lune terecht, toen de solo vroedvrouw Elly Driehuizen in gemeente Leek stopte. Sinds 2009 is er ook weer een spreekuurlocatie in Leek/Nietap aanwezig. Halverwege 2014 is Annet tot de maatschap toegetreden nadat ze al drie jaar als waarneemster aan de praktijk verbonden was.